BSM Wreckers etablerar sig i Hofors

hofors

BSM Wreckers AB i Borlänge flyttar sin verksamhet till Hofors.
Hoforsföretaget Bäckströms Mekaniska blir en av fem delägare i bolaget som beräknas påbörja sin verksamhet i Hofors i augusti.

BSM Wreckers ABs huvudsakliga verksamhet är montering av bärgningsbilar, från 3,5 ton till 70 ton, och kommer att flytta sin verksamhet till en av industrilokalerna i Böle Industriområde.
Ombyggnationen av lokalerna har påbörjats och vid inflyttning kommer man att kunna arbeta med tre större fordon parallellt.
Christer Forsberg, VD för BSM Wreckers AB, ser positivt på flytten till Hofors.
- Det känns jättebra att få närheten till Bäckströms Mekaniska som blir en av delägarna i det nya bolaget. Vi har med oss fyra fast anställda när vi flyttar företaget till Hofors, men vi räknar med en expansion av företaget inom 2-3 år och satsar på att ha 10-15 anställda.
Börje Andersson, VD på Bäckström Mekaniska;
- Vi har haft ett visst samarbete tidigare och när man planerade förändringar i BSM Wreckers uppvaktade de Bäckström Mekaniska för ett större samarbete och nu blir det verklighet. För oss handlar det framför allt om att stärka upp Bäckströms Mekaniska’s personal i ett första skede, men jag har förhoppningen och tron om att det ska kunna leda till nyanställningar i Hofors.